+ Meer informatie

GOUDA

1 minuut leestijd

aan de Wetstraat in Gouda hebben gedreigd naar de rechter te stappen als de gemeente niet binnen vijf dagen maatregelen heeft genomen tegen de verschrikkelijke stank die onder de huizen vandaan komt.

De gemeente heeft inmiddels gereageerd met onderzoeken door het Gemeentelijk Woningbedrijf en de Milieudienst Midden-Holland, maar resultaten zijn nog niet bekend. De bewoners zijn gaan klagen nadat in november werd begonnen met de aanleg van een nieuw transportriool van en naar Goverwelle.

De bewoners zeggen sinds die tijd de gevolgen van de penetrante, weeïge lucht te hebben ondervonden. Mensen worden misselijk, hebben regelmatig last van hoofdpijn en zijn tegen elkaar onhebbelijk geworden.

Onlangs viel de energierekening in de bus van de bewoners. Die is volgens de bewoners veel hoger dan andere jaren, omdat men veel meer heeft geventileerd.

Een controlerend ambtenaar van de gemeente meent dat de stank eerder komt door de kwaliteit van het grondwater dan door het riool.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.