+ Meer informatie

Illegalen in boUenbedrijf aangehouden

1 minuut leestijd

SCHAGEN De rijkspolitie van Schagen heeft in samenwerking met de Dienst inspectie arbeidsverhoudingen van het ministerie van sociale zaken veertien buitenlandse medewerkers van een boUenbedrijf aangehouden, 20 deelde gisteren een woordvoerder van de Alkmaarse rijkspolitie mee.

Al langere tijd was duidelijk dat in de nachtelijke uren in een schuur van de firma H. in "t Zand (gemeente Zijpe) tussen de tien en twintig buitenlanders werkten. Bij controle werden twee Polen, elf Turken en een Marokkaan aangetroffen (lie leliebollen sorteerden. De twee Polen, een man en een vrouw, hadden wel een geldig visum, maar geen tewerkstellingsvergunning. Het visum is ingekort, waardoor het tweetal al binnenkort Nederland moet verlaten.

Van de Turken en de Marokkaan moet de politie de identiteit nog vaststellen. Geen van deze twaalf kon verblijfspapieren tonen. De poHtie zegt te vermoeden dat ongeveer de helft illegaal verblijft en dat de anderen wel een visum maar geen tewerkstellingsvergunning hebben. Enkele van de twaalf hebben een uitkering.

Tegen de eigenaar van het bedrijf wordt proces-verbaal opgemaakt wegens overtreding van de Wet arbeid buitenlandse werknemers.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.