+ Meer informatie

Dollar hoger

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANPAJCN) Op de Europese wisselmarkten werd vanmorgen kort na het begin van de handel een hogere koers genoteerd voor de Amerikaanse dollar. In Amsterdam stond de koers om 10.00 uur op ƒ 1,6350, na een slotkoers van ƒ 1,6310 gisteren. De stijging was een gevolg van gezamenlijk ingrijpen van de centrale banken, die op initiatief van de Bundesbank gistermorgen vroeg al dollars kochten om de koers te ondersteunen.

Gisteren was de dollar in Amsterdam gedaald tot het nieuwe naoorlogse dieptepunt van ƒ 1,6310. Gisteravond in New York zakte de koers verder weg, maar interventies haalden de dollar een fractie omhoog. Dat de steunaankopen niet meer positieve gevolgen voor de dollar hadden, kwam door opmerkingen van Helmuth Schlesinger, vice-president van de Bundesbank.

Deze verklaarde dat de Bundesbank nooit erg enthousiast is geweest over interventies ten gunste van de dollar en dat de huidige dollarkoers bijdraagt aan stabiele prijzen in Duitsland. Niemand verwachtte dat de Bundesbank na deze uitlatingen nog zou interveniëren. Toen dat wel bleek te gebeuren had dat een extra effect op de dollarkoers.

In de koers van het pond sterling kwam geen verandering. Het pond noteerde om 10.00 uur ƒ 3,2590, even veel als de slotkoers van gisteren. De goudprijs ging iets omhoog. In Zurich nam de handel gisteren een aanvang met een prijs van 365,75 dollar. De slotprijs van de voorgaande dag was 367,50 dollar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.