+ Meer informatie

Recensies

2 minuten leestijd

Cors Visser, De spelende kerk, Hoe geloofsgemeenschappen de wereld veranderen.Uitgeverij Buiten en Schipperheijn, Amsterdam 2016, 91 blz., € 12,90. ISBN 978-90-5881-850-8.

Dit boekje is een mooi uitvloeisel van de dissertatie waarop Cors Visser, directeur van ForumC (forum voor geloof, wetenschap en samenleving) eind 2013 is gepromoveerd. Hij deed onderzoek naar de houding van bijbelgetrouwe christenen binnen de samenleving in Kenia, Nederland en Brazilië. Voortbordurend op wat hij toen heeft ontdekt en doordenkend op wat hij zelf tegenkomt op het speelveld van kerk en samenleving heeft hij een boek geschreven dat kerken kan helpen eigen positie en mogelijkheden te bepalen. Cors vindt dat kerken vaak teveel in zichzelf gekeerd zijn en teveel energie steken in de dingen alleen de eigen leden betreffen. De titel weerspiegelt zich in de sfeer van het boekje: het is zelf ook speels, en vooral prikkelend, het roept ons op bijna elke bladzijde toe: Kom naar buiten, laat je zien!

de Bruijne

J.P. Kuyper e.a., De Nieuwe Psalmberijming, Uitgeverij Boekencentrum, Zoetermeer 2015, 52 blz. € 9,90. ISBN 978 90 239 7039 2.

In AC 2016 nr 2 pag. 10 is reeds geschreven over deze Nieuwe Psalmberijming. In deze bundel zijn 30 bekende Psalmen opnieuw berijmd en te zingen op de bekende Geneefse melodieën. Vergeleken met de Oude Berijming uit 1773 is het taalgebruik veel duidelijker.
Het is zeker aan te bevelen dat gemeenten die tot nu toe nog uit 1773 zingen van deze bundel kennisnemen. Overigens geldt dit ook voor gemeenten die al lang de Nieuwe Berijming van 1967 hebben ingevoerd.

Jansen

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.