+ Meer informatie

Toch bijdrage

1 minuut leestijd

AMSTERDAM - De dierentuinen kunnen in het komende jaar toch rekenen op een bijdrage van het ministerie van landbouw, natuurbeheer en visserij. Staatssecretaris J. D. Gabor zei dit vrijdag tijdens de viering van het 25-jarig bestaan van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) in Artis in Amsterdam, de oudste dierentuin van Nederland.

Het geld, ruim 60.0(X) gulden, is bestemd voor projecten die recreatie en educatie over het milieu combineren met als doel het bewustzijn over de natuur en het behoud ervan te bevorderen. De dierentuin, met een massaal en veelzijdig publiek, is hiervoor bij uitstek het instituut, vindt Gabor. Hij prees bovendien de voortrekkende rol die de NVD en haar wetenschappelijke bureau de Stichting Nationaal Onderzoek Dierentuinen (NOD) spelen in zowel Europees als mondiaal verband.

Gabor zegde vrijdag ook toe er alles aan te doen het wetsontwerp Gezondheids- en welzijnswet voor dieren nog voor 1 juli 1992 door de Eerste Kamer te laten afronden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.