+ Meer informatie

In Groningse apotheken geen methadon meer

1 minuut leestijd

GRONINGEN — De stadsapotheken in Groningen hebben vanaf 1 juni geen methadontabletten meer in voorraad en ze leveren bet middel niet meer af, ook niet meer op recept. De huisartsen in de stad Groningen zijn op de hoogte gesteld.

De apothekers baseren zich op het standpunt van de hoofdinspectie van dé volksgezondheid dat er op neerkomt, dat in'plaatsen waar een methadonpost functioneert (zoals in Groningen) de artsen dit vervangingsmiddel voor heroïne niet meer moeten voorschrijven. Als ze dit toch doen, moet het in de vorm van een drank gebeuren.

De stof methadon blijft in de Groninger apotheken aanwezig voor verwerking in sterke pijnstillende middelen en voor de eventuele bereiding vap methadondrank. Die drank zal echter alleen aan de arts worden afgeleverd en niet rechtstreeks aan verslaafden.

De apothekers zeggen dat ze hun besluit ook hebben genomen met het oog op de veiligheid van de apotheken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.