+ Meer informatie

Boekbespreking

3 minuten leestijd

Onrust in Den Bosch door L. Janse.

Uitgave van J. P. v.d. Tol te Dordrecht.

Dit verhaal laat ons iets zien van wat zich voornamelijk in Den Bosch afspeelde in de jaren 1566 en daarna. Het konsentreert zich in hoofdzaak om een gezin van drie personen: vader, moeder en zoon Arend. Eerst moet men vluchten naar Cleef. Daarna kan men terug naar de geboortestad, maar na jaren van rust krijgen de roomsen door Parma weer de overhand. Dan vindt er opnieuw een uittocht naar Cleef plaats.

Het is een goed leesbaar boekje van 107 blz. Het einde komt eerder dan we zouden verwachten. Dergelijke lektuur kunnen we wel aanbevelen. We worden er weer in herinnerd aan de strijd, die onze voorgeslachten voor de waarheid van Gods Woord hebben moeten strijden.

Het boekje kost gebonden in een mooie band f 4,90.

Fred Harinck en het paard van „natte Klaas”, door Rik Valkenburg. Uitgave van J. P. van den Tol te Dordrecht.

We hebben hier te maken met een aardig verhaal over een jeugdige dierenvriend. Er is een paard van een vrachtrijder, dat door zijn baas, die nogal aan de drank verslaafd is, wordt afgebeuld. De jonge Fred kan dit niet hebben. Hij heeft het er met vriendjes en met de meester over en na allerlei voorvallen komt het paard in goede handen.

Het boekje telt 47 blz. en kost gebonden in een mooie band f 2,60.

Agnes Beaumont of Achterop te paard bij John Bunyan door L.F. Lupton, vertaald door G.C. Tromp Gzn. Uitgeverij W.J. Pieters te Oostburg.

Dit boekje bevat in hoofdzaak een gedeelte uit het leven van Agnes Beaumont, zoals dat door haarzelf werd beschreven. Het handschrift berust blijkens het voorwoord van de vertaler nog steeds in het Britse Museum.

De periode uit het leven van Agnes, die zij hier beschrijft, is kort, maar was zeer moeilijk. Zij leefde in de tijd van Bunyan, oen tijd van strijd voor de levende kerk. Agnes was een meisje, dat de Heere vreesde.

Haar moeder was al overleden. Zij woonde samen met haar vader op een boerderij. Haar vader ging eerst mee naar de samenkomsten, maar keerde er zich later vanaf. Agnes kreeg haar vader tegen. Zij beschrijft wat zij daardoor meemaakte on hoe de Heere haar ondersteunde en sterkte, liet is een boekje van ongeveer 70 blz. Het boeit van het begin tot het einde. We zouden graag meer van Agnes willen weten, maar uit haar verdere leven is niet veel meer bekend. 1 r staan tussen de tekst verschillende illustraties.

We bevelen dit werkje van harte aan. Het kost gebonden in een mooie band f. 4,90.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.