+ Meer informatie

Bouwplan voor jeugdsoos in Heinkenszand

1 minuut leestijd

HEINKENSZAND - Het gemeentebestuur van Borsele heeft een nieuwbouwplan ontwikkeld voor een Jeugdaccommodatie in Heinkenszand. Tevens zal het ontmoetingscentrum De Stenge daarbij worden uitgebreid. De kosten die hieraan verbonden zijn, worden geraamd op 385.000 gulden.

In Heinkenszand wonen zo'n 800 jongeren en bestaat er grote behoefte aan een accommodatie voor de jeugd. Verschillende jaren wordt er dan ook al gewerkt aan de totstandkoming van een dergelijk gebouw. De huidige plannen voorzien in de bouw van een aparte ruimte voor jongeren naast De Stenge, waarin verschillende activiteiten mogelijk zijn, zoals theater, knutselen en disco. Verder zal er een bar, keuken, berging en toiletvoorziening worden gebouwd. Daarnaast zullen er maatregelen worden genomen om geluidsoverlast te voorkomen. De inrichting van de jeugdsoos zal in samenspraak met de jongeren worden uitgevoerd.

De plannen voorzien ook in een uitbreiding van De Stenge. Daarbij zal de huidige berging bij de keuken worden getrokken, zal het bargedeelte worden uitgebreid en zal er een verbindingsgang met de nieuwe jeugdsoos worden gemaakt. Om het geheel te financieren zijn er verschillende subsidieaanvragen gedaan. Het Koningin Julianafonds heeft inmiddels al 40.000 gulden toegezegd. Verder wordt er nog een beroep gedaan op het Nationaal Jeugdfonds en het fonds Kinderpostzegels. Het is de bedoeling dat er direct na de bouwvakvakantie met de bouw wordt gestart.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.