+ Meer informatie

Oliepijpleidingen Iran opgeblazen

1 minuut leestijd

TEHERAN — Maandagavond laat heeft zich een enorme ontploffing voorgedaan bij zes naast elkaar liggende olie- en gaspijpleidingen in de zuidoostelijke provincie van Iran, Choezestan. Dit heeft de krant Sobh-e Az.agedan dinsdag bekendgemaakt.

Volgens het blad is de oorzaak van de explosie onbekend maar plaatselijke veiligheidsfunctionarissen" zouden niet uitsluiten dat er een tijdbom was geplaatst. Vier arbeiders zijn naar een ziekenhuis gebracht. De explosie vond vlak voor middernacht plaats in de buurt van de havenstad Bandar Mahsjahr.

In Choezestan wonen de 1 miljoen leden van de Arabische minderheidsgroep in Iran en al eerder zijn er bomaanslagen en sabotage gepleegd tegen olie-instanties. Voor deze acties werden gewoonlijk door de regering in Teheran door Irak gesteunde Arabische separatisten verantwoordelijk gesteld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.