+ Meer informatie

Koningen

2 minuten leestijd

Want wie is meerder, die aanzit, of die dient? Is het niet, die aanzit? (Luk. 22:27a)

De gast is het toch om wie het gaat, en die achter de tafel staat en dient, is toch niet de gast, en toch sta Ik hier en Ik dien u en ben toch uw Heere. Predikt dan de Heere communisme? (hier: opheffing der standen). Zeker niet! De koningen der volkeren moeten blijven en de hemelse koningen zullen ook blijven; de koningen der volken zullen heersen, en wee hem, die hen niet daarvoor houdt en hun niet onderdanig wil zijn.

Maar de hemelse koningen zullen het ook weten hoe zij zich hebben te gedragen. Waar echter niets dan koningen zijn, hoe kunnen zij dan elkanders dienaren zijn? en in Christus zijt gij niets dan koningen.

Maar wanneer men door het evangelie, wanneer men door het geloof aan Christus, een koning geworden is, zal men voorwaar niet meer tot anderen zeggen: „Zet u hier op dit bankje aan mijn voeten", maar gaat het zo, als toen, toen de koningen van Scheba Salomo bezocht; zij bracht hem de heerlijkste en kostbaarste geschenken en hij gaf haar alles, wat haar hart wenste en begeerde; de een dient de ander met wat hij heeft.

H. F. Kohlbrugge

(Schriftverklaringen)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.