+ Meer informatie

Gezondheid Bobby Sands verslechterd

1 minuut leestijd

BELFAST — De IRA-gevangene Bobby Sands die 48 dagen in hongerstaking is, gaat steeds verder achteruit en heeft nog maar enkele dagen te leven.

Dit hebben familieleden van hem vrijdag gezegd. Ook een officieel gezondheidsbulletin meldde vrijdag de verslechterende toestand van Sands.

Volgens de verwanten van Sands, die in het ziekenhuis van de Maze-gevangenis bij Belfast ligt, kan hij geen vocht meer opnemen en gaat hij steeds slechter zien. De 27-jarige Sands en drie andere IRA-gevangenen houden een hongerstaking om de status van politiek gevangene af te dwingen.

Aanhangers van de actievoerders hebben de afgelopen dagen protestmarsen gehouden in Belfast en Londonderry waarbij zij slaags raakten met politie en veiligheidstroepen. Donderdagavond kwam het volgens de Noordierse politie tot ernstige ongeregeldheden

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.