+ Meer informatie

Criminaliteit (II)

1 minuut leestijd

De auteurs, dr, B. M. W. A. Beke en drs. M. Kleiman, besteden ook aandacht aan bewoners in recreatiegebieden. Zij worden vaak in sterke mate geconfronteerd met recreatiecriminahteit —en meer algemeen overlast—, hetgeen de aanleiding vormt voor gevoelens van sociale onveiligheid. Op grond hiervan geven de onderzoekers aan in welke mate de structuur van recreatiegebieden samenhangt met bepaalde vormen van recreatiecriminahteit. Het analysemodel zou een leidraad kunnen vormen voor het ontwikkelen en uitvoeren van een adequaat preventiebeleid. Het boek is dan ook in de eerste plaats bedoeld als een beleidsinstrument voor lokale, provinciale en landelijke bestuurders. Daarnaast biedt het mogelijkheden voor politie en openbaar ministerie om haar beleid verder toe te spitsen op de juiste knelpunten. Het kan ook voor hbo- en universitaire opleidingen interessante aanknopingspunten bieden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.