+ Meer informatie

Inde Rechte Straat Peiling: PvdA zakt verder weg, winst voor WD

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - Het dramatische verlies voor de PvdA in opiniepeilingen zet onverminderd door. De partij zou slechts 29 van de huidige 49 zetels overhouden. Een verlies van liefst 20 zetels.

SnCHTINO

De VVD doet het niet slecht met een winst van 4 in vergelijking met de 22 van de verkiezingen in september 1989. De riante winst van D66 houdt aan met nu 19 zetels, al zou de partij er een inleveren ten opzichte van een peiling begin april.

Dit leert de meest recente reguliere enquête van bureau Interview ten behoeve van intern partijgebruik. Het CDA herstelt zich enigszins van het eerdere verlies en zou 50 van de huidige 54 zetels overhouden.

De PvdA zit drie zetels lager dan bij een verkiezingsonderzoek van medio april. D66 is met 31 zetels de PvdA nu royaal voorbijgestreefd als tweede partij. Zelfs de VVD zit de sociaal-democraten volgens de peiling op de hielen. Groen Links staat op 7 zetels (winst van één) terwijl de kleine rechtse partijen zich handhaven op samen 6 zetels.

Gisteravond prijsgegeven vertrouwelijke cijfers geven aan dat de PvdA sinds de commotie in politiek Den Haag rond de wao zich weer enigszins herstelt. De partij scoort in de peiling van begin deze week 31 tot 32 zetels. Dat is twee tot drie meer'dan de peiling daarvoor.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.