+ Meer informatie

Voorlopig geen brommerrijbewijs

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - De plannen voor een praktijkexamen voor de bromfiets staan weer in de ijskast. Het lijkt minister De Boer (Verkeer) zinniger om het examen tegelijk met andere maatregelen in te voeren, zo schrijft hij aan het Overlegorgaan Verkeersveiligheid.

De Boers voorganger, Netelenbos, kwam begin dit jaar met het idee van een praktijktoets voor bromfietsers, om het aantal ongevallen terug te dringen. Het brommerrijbewijs zou nog voor het einde van het jaar ingevoerd moeten worden.

Volgens De Boer is het beter om te wachten totdat de plannen voor breder verkeersonderwijs vorm krijgen. Het praktijkexamen zou daarin kunnen worden ingepast. De minister volgt hiermee het advies van het Overlegorgaan Verkeersveiligheid. Dit orgaan, waarin onder meer 3VO, de Fietsersbond, ANWB en Bovag zitten, wil wachten totdat het verkeersonderwijs op scholen erdoor komt. Dit zou op de basisschool moeten beginnen en tot in het voortgezet onderwijs moeten doorlopen. Het brommerrijbewijs zou hiervan deel kunnen uitmaken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.