+ Meer informatie

Imp

1 minuut leestijd

MOSKOU (AP) - Het parlement van de Russische Federatie is er gisteren ook in een tweede verkiezingsronde niet in geslaagd een opvolger te kiezen van de vorige voorzitter van het parlement, Boris Jeltsin, die afgelopen week werd geïnstalleerd als president van de Sowjet-republiek. De impasse heeft waarschijnlijk tot gevolg dat de post tot de herfst, wanneer het Russische Congres van Volksafgevaardigden opnieuw bijeen komt. vacant blijft, zo meldde het persbureau Tass. De conservatieve communistische afgevaardigde Sergei Baboerin en de hervormingsgezinde vice-voorzitter van het parlement, Ruslan Chasboelatov, behaalden vrijdag in de eerste ronde de meeste stemmen van de vijf kandidaten. Geen van beiden behaalde echter de vereiste absolute meerderheid, oftewel 535 stemmen.

asse

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.