+ Meer informatie

Ned. lutheranen vrezen komst van eigen superkerk

1 minuut leestijd

ROTTERDAM / DEN HAAG - Nederlandse lutheranen vrezen dat de Lutherse Wereldfederatie (LWF) tijdens haar algemene vergadering in Brazilië een stap in de richting van een superkerk zal zetten. De drie afgevaardigden van de kleine Nederlandse lutherse kerk zullen zich daar heftig tegen verzetten.

Synodevoorzitter dr. C. F. G. E. Hallewas verwacht dat de achtste assemblee van de LWF, die van 30 januari tot 8 februari in Curitiba wordt gehouden, een saaie vergadering wordt. Ondanks het welluidende thema "Ik heb de ellende van Mijn volk gehoord" zal de meeste tijd worden besteed aan reorganisatie van de Wereldfederatie zelf. De Nederlandse delegatie heeft vooralsnog grote problemen met de voorstellen tot reorganisatie.


De Evangelisch-Lutherse Kerk in het Koninkrijk der Nederlanden is met nog geen 25.000 leden een kleintje in de lutherse wereldkerk. De LWF telt 105 lidkerken, die in totaal ruim 55 miljoen lutheranen vertegenwoordigen, ongeveer 90 procent van alle lutheranen ter wereld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.