+ Meer informatie

Baan aannemen of lagere uitkering

Carterneemt maatregelen:

1 minuut leestijd

PLAINS — De Amerikaanse president Jimmy Carter heeft zaterdag op een persconferentie in zijn geboorteplaats Plains een beroep gedaan op het congres het huidige systeem van sociale voorzieningen te vervangen door een nieuw systeem dat is uitgewerkt onder auspiciën van de president.

Carter zei dat het huidige systeem onrechtvaardig is tegenover de armen en de belastinginkomsten verspild. Volgens het nieuwe systeem zal er geld worden uitgetrokken om 1,4 miljoen banen te creëren in de overheidssfeer. Mensen die op het moment een sociale uitkering genieten, zullen een dergelijke baan aangeboden krijgen en, in dien zij in staat zijn te werken, moeten aanvaarden om verzekerd te blijven van aanvullende inkomensuitkeringen.

Met het nieuwe systeem kan in 1980 begonnen worden. In dat jaar zou het systeem een uitgave vergen van 30,7 miljard dollar, vergeleken met de huidige jaarlijkse uitgaven van 27,9 miljard. Deze uitgaven komen op het moment ten goede aan 23,4 miljoen Amerikanen ofwel ruim 10 procent van de bevolking. deeld na het zomerreces van deze maand, wordt elke steunzoekende geregistreerd als wel of niet verplicht om te werken. Deze laatste categorie zal ondermeer omvatten bejaarden, blinden en invaliden.

De eerste categorie zal elke baan moeten aanvaarden die haar wordt aangeboden, als daarvoor tenminste het minimumloon wordt uitgekeerd. Voorts zal krachtens het nieuwe systeem de leeftijdsgrens waarboven men een uitkering kan ontvangen, worden verlaagd van 18 naar 14.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.