+ Meer informatie

NOS-voorzitter verwacht geen collectief ontslag

1 minuut leestijd

HILVERSUM (ANP) - Bij de komende reorganisatie van het publieke omroepbestel hoeven geen collectieve ontslagen te vallen. Dat heeft de voorzitter van de NOS, M. de Jong, gisteren in Hilversum gezegd.

Voorwaarde is wel, dat alle betrokkenen in „hoog tempo" en „loyaal" meewerken aan de invoering van het gedifferentieerde bestel dat gisteren definitief is vastgesteld door het bestuur van de NOS.

„Ik weet niet hoe dat individueel per omroep ligt, maar ik denk dat collectieve ontslagen niet aan de orde hoeven te zijn", aldus De Jong. Bij de omroep werken momenteel ruim 3000 mensen.

Bij de komende reorganisatie zullen circa 600 banen verdwijnen. Dit als gevolg van een efficiëntere en nauwere samenwerking van de Hilversumse omroepen, waardoor naar schatting 80 miljoen gulden kan worden bespaard.

De Jong zei dat voor de reorganisatie een sociaal plan is opgesteld, dat nu wordt voorgelegd aan de vakbonden en de ondernemingsraden. De 600 banen zullen moeten verdwijnen in een periode van twee tot drie jaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.