+ Meer informatie

Broia verdeelt extra woningen

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Staatssecretaris Brokx van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening heeft de negenduizend extra woningen in de premiecorporatie -A- en premiehuursector, die begin dit jaar aan het woningbouwprogramma werden toegevoegd, verdeeld over de provincies. De bewindsman heeft dit in een brief aan de adviescommissie verdeling rijkssteun woningbouw (AVRW) laten weten.

Met de verruiming van de provinciale programma's hoopt Brokx de grootste verschillen tussen de programma's en het — te bouwen — aanbod te kunnen wegnemen.

Van de vierduizend te verdelen premiecorporatie -A-woningen kreeg Noord-Brabant de meeste toegewezen: 714. De Zuidelijke IJsselmeerpolders en Zeeland met respectievelijk 46 en 52 de minste. Van de vijfduizend te verdelen premiehuurwoningen kreeg Brabant eveneens de meeste: 915. Met 126 woningen extra kreeg Groningen het kleinste aantal toegewezen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.