+ Meer informatie

Oud-minister Y. Scholten overleden

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Naar nu pas bekend is geworden is woensdagavond op 66-jarige leeftijd oud-minister mr. Ynso Scholten overleden in het ziekenhuis Leyenburg in Den Haag, na een ziekbed van enkele weken.

Mr. Ynso Scholten was van 19631965 minister van Justitie in het in het kabinet-Marijnen en van 1959 tot 1963 in het kabinet-De Quay staatssecretaris van het toenmalige ministerie van Onderwijs, kunsten en wetenschappen. Bij de kabinetsformatie in 1971 was hij adviseur.

Na zijn doctoraalexamen rechten aan de Vrije Universiteit van Amsterdam in 1942 volgde mr. Scholten tot 1959 een loopbaan als jurist. Hij is onder meer lid geweest van de staatscommissie inzake Grondwet en Kies, recht, welk^ zich heeft gebogen over •de'hérztóniïigA^andè'Grondwet en lid van de commissie VennootschapsIreCht.'-'-'V''-'"'-^^'-'•'•'•-"-"-'"-"•'

Mr. Scholten heeft veel voorzitterschappen bekleed van organisaties op cultureel en maatschappelijk gebied. In maart jongstleden verscheen hij nog als getuige voor de RSV-enquêtecommissie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.