+ Meer informatie

Zwarte leiders in VS vinden oorlog in Golf immoreel

1 minuut leestijd

WASHINGTON (EPD/KNA) Meer dan vijftig leiders van zwarte kerken en organisaties voor de burgerrechten in de Verenigde Staten hebben de regering opgeroepen eenzijdig een staakt-het-vuren af te kondigen. De oorlog is „immoreel", schrijven zij aan president Bush. „Geen Amerikaan is aangevallen. De VS en hun bondgenoten zijn met bombarderen begonnen".

De zwarte leiders, onder wie Coretta Scott King, de weduwe van ds. Martin Luther King, en bisschop John Hurst Adams, zijn verontwaardigd over de reactie van Bush vrijdag op het aanbod van de Iraakse president, Saddam Hoessein, om zich uit Koeweit terug te trekken. „Onze tegenstander heeft zich bereid verklaard Koeweit te verlaten". Dat is volgens hen een historisch ogenblik waar men niet achteloos aan voorbij mag gaan.

Vele zwarte Amerikanen zijn het waarschijnlijk met deze oproep eens.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.