+ Meer informatie

„financiële"

Biermarkt bijcenkomst

1 minuut leestijd

LONDEN — Ministers van financiën en directeuren van de centrale banken van de vijf grootste Westerse industrielanden hebben zondag in Londen onverwacht de economische problemen in de wereld besproken. Dit is vernomen in welingelichte kringen in de Britse hoofdstad.

Met eierprijzen die voor bepaalde gewichtsklassen tot ruim ƒ 3,50 opliepen, kunnen de pluimveehouders bepaald niet ontevreden zijn. Uiteraard speelt hier de Paasomzet een rol, doch in het algemeen kan gesteld worden dat de prijzen voor de pluimveehouders dit jaar bepaald niet slecht zijn. Aan te nemen is dat na Pasen de prijzen wat zullen afbrokkelen. Op de Bameveldse markt liggen de prijzen, afliankelijk van de gewichtsklasse van ƒ 16,00-22,10 per 100 stuks vergeleken met ƒ 15,25-21,25 voorgaande week. De kg-prijzen liepen van ƒ 3,30-3,52 vergeleken met ƒ 3,17-3,28 voorgaande week.

De Commissie officiële Nederlandse Zuivelnoteringen stelde op 7 april, dat

De bijeenkomst werd niet officieel aangekondigd, mdar volgens de kringen kwamen de ministers en functionarissen van de Verenigde Staten, Japan, West-Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië bijeen op Downing Street 11, de ambtswoning van de minister van financiën sir Geoffrey Howe. Omdat de Westduitse minister van financiën, Hans Matthoefer, ziek was nam een staatssecretaris deel, aldus de kringen.

Er werd geen officieel communiqué uitgegeven en de directeur van de Duitse Bundesbank, Otto Pöhl wilde alleen zeggen dat de problemen van de rentestand aan de orde waren geweest en dat niet was gesproken over het energieprobleem.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.