+ Meer informatie

Verdeelde spaarresultaten in maart

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — Bij de grote spaarinstellingen van ons land hebben de spaarresultaten in maart een verdeeld beeld opgeleverd, al waren zij in meerderheid beter dan in dezelfde maand van vorig jaan Ook in de afgelopen maand boekte de Postgiro-IU'S weer een verbeterd spaarresultaat. Leverde maart vorig jaar nog een tekort op van ƒ21 min, de afgelopen maand werd ƒ 12 min meer gestort dan opgenomen.

De Centrumbank zag het spaardeficit verminderen van ƒ 7,6 min tot ƒ2,5 min. Bij de Spaarbank Rotterdam sloeg het spaartekort van ƒ 6,8 min om in een overschot van ƒ7,1 min. Ook de Nutsspaarbank Den Haag meldde dit keer een voordelig spaarsaldo (ƒ 2,9 min) tegen een tekort van ƒ 2,5 min vorig jaar.

De nieuwe spaarbankcombinatie, de Bondsspaarbank Middden-, Noord- en Oost-Nederland bracht het er slechter af dan vorig jaar, want over de afgelopen maand kwam een nadelig saldo van ƒ 10,9 min uit de bus, terwijl het gecombineerde saldo vorig jaar min ƒ5,1 bedroeg. Ook de Nutsspaarbank West-Nederland boerde slechter dan vorig jaar, ƒ3,7 min negatief min ƒ 1 min vorig jaar en de Bondsspaarbank Twente min ƒ0,2 min tegen plus ƒ 2,2 min. De Spaarbank Limburg zag het spaaroverschot slinken van ƒ 6,9 min tot ƒ 1,7 min. De Bondsspaarbank Breda kwam daarentegen goed voor dé dag met een spaarsurplus van ƒ 4,5 min teen ƒ0,7 mlnvorig jaar en de londsspaarbank Centraal-Nederland boekte een overschot van ƒ1,7 min tegen ƒ0,6 min.

De Coöperatieve Vereniging van Bondsspaarbanken wist het spaartekort terug te brengen van ƒ2,4 min tot ƒ1,2 min en de GeldersUtrechtse Spaarbank van ƒ 4,4 min tot ƒ0,7 min.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.