+ Meer informatie

,WEU mag NAVO niet doorkruisen'

1 minuut leestijd

BONN (ANP) - De negen landen an de Westeuropese Unie (WEU) ijn er gisteren in geslaagd goede ooruitgang te boeken bij het vinden an een gemeenschappelijk antwoord p de vraag hoe de toekomstige rol an de WEU er in relatie tot de JAVO moet uitzien.

Dat hebben de Nederlandse minisers Van den Broek van buitenlandse aken en Ter Beek van defensie na en extra bijeenkomst in Bonn van es WEU-leden meegedeeld. Er betaat grote overeenstemming dat de ol van de WEU die van de NAVO niet mag doorkruisen, aldus de ministers. „Iedereen zegt dat een Europese defensie-identiteit aanvullend en versterkend ten opzichte van de NAVO moet zijn. Maar het punt is hoe je dat invult", aldus diplomaten. In Bonn lagen de onlangs gedane voorstellen ter tafel van Brits-Italiaanse zijde over een snelle interventiemacht die ook buiten het NAVO-verdragsgebied kan optreden en van FransDuitse zijde over de vorming van een Europees leger voor acties binnen Europa.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.