+ Meer informatie

GATT voorziet een nog verdere vertraging economisch herstel

1 minuut leestijd

GENèVE — Het herstel van de economie in de industrielanden zal de komende maanden nog verder vertragen. Dat schrijft het secretariaat van de Algemene Overeenkomst inzake Tarieven en Handel (GATT) in zijn jaarverslag. De GATT, waar 83 landen bij zijn aangesloten en die het belangrijkste orgaan voor handelsbesprekingen

is, ziet als oorzaak van de vertraging het om zich heen grijpen van protectionistische maatregelen. Terugkeer naar een vrijere handel is van levensbelang om verdere achteruitgang te vermijden.

Het ' gezamenlijke bruto nationaal produkt (de som van alle goederen en diensten) van de industrielanden is in 1976 met viji procent toegenomen en de GATT noemt dat een betrekkelijk geringe groei voor een.'' jaar van cyclisch her-' stel. De grootste zwakte van het herstel was verleden jaar, de geringe investe-y ringslust van het be-' drijfsleven.

De prijzen van grondstoffen hebben, zich in 1976 goed her- , steld doordat de produktie in de industrie- -^ landen weer groter ;* werd. A

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.