+ Meer informatie

Wijzigingen voor verkeer

2 minuten leestijd

«••-|--|- . -m-m SCHOONHOVEN — Door een recente nieuwbouw is Drosl 011 Jl3rteiUril2 EEC-Slachterlj uitgebreid tot één van de grootste particuliere varkensslachterijen met een capaciteit van 10.000 varkens pei week.

Met de nieuwbouw is een bedrag gemoeid van 8,5 miljoen gulden, waarvoor Drost uit het Europees Oriëntatieen Garantiefonds voor de Landbouw een subsidie van meer dan twee miljoen gulden ontvangt. De slachterij biedt momenteel werk aan 150 medewerkers' en behaalde vorig jaar een omzet van 150 liiiljoen gulden. Dit jaar wordt een omzet van 175 miljoen gulden verwacht. Van de totSle produktie wordt 60% in Nederland afgezet, terwijl het overige bestemd is voor de export.

Alle geslachte varkens worden in eigen bedrijven verwerkt tot afgesneden delen. De totale uitbeencapaciteit per dag bedraagt 40.000 kilo vlees. Door de verregaande automatisering en de moderne verwerkingstechnieken is Drost in staat een ver doorgevoerde service te bieden. Zo bezorgt men bijvoorbeeld vlees (minimaal 10 kilo) aan slagerijen en supermarkten (stad-grossiersfunktie), terwijl men ook de mogelijkheden heeft bijvoorbeeld 1 container verse hammen per dag tot aan 400 ton vlees per week te leveren en te exporteren. Gezien de invriescapaciteit (30.000 kilo per dag) is het eveneens mogelijk grote kwantums bevroren vlees te exporteren.

Harmeien

Drost EEG-Slachterij is een onderdeel van het Drost concern (een familiebedrijf) waarvoor in 1946 de eerste fundamenten in Harmeien werden gelegd Men beschikt o.a. over een eigen vlees grossierderij in Amsterdam en eigei verkooppunten in Amsterdam en Rot terdam. In Frankrijk is Drost vooral be kend onder de naam Cedro, een onder neming waarvan de aandelen voo 100% in handen zijn van Drost. Cedri houdt zich bezig met de verkoop in he binnenland en de export van runder- ei varkensvlees. Tevens beschikt men ii Italië over een handelskantoor.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.