+ Meer informatie

N. H. Ridderbos overleden

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — Op zeventigjarige leeftijd is gisteren te Amsterdam overleden prof. dr. N. H. Ridderbos. Hij was van 1950 tot 1975 hoogleraar in de oudtestamentische vakken aan de theologische faculteit van de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Er zal een dienst van Woord en Gebed gehouden worden op maandag 4 mei aanvang om twee uur, in de Raphaëlkerkpleinkerk te Amsterdam.

De overledene werd in augustus 1911 te Meppel geboren, waar zijn vader ds. J. Ridderbos gereformeerd predikant was.

Prof. Ridderbos werd in 1939 predikant te 2e Exloërmond en vertrok in 1943 naar Voorburg. Daar heeft hij gestaan tot 1946, in dat jaar vertrok hij naar de Gereformeerde kerk van Amersfoort.

Van Ridderbos is bekend dat hij de Bijbel lief had. Als exegeet wist hij zich altijd voluit theoloog, dienaar van het Woord. Hij speurde naar de boodschap in de Bijbel, die ook voor vandaag nog geldt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.