+ Meer informatie

Mogelijk geen treinen tijdens Troonrede

1 minuut leestijd

UTRECHT (ANP) De Vervoersbond FNV is met de andere bonden aan bij de Nederlandse Spoorwegen het praten over mogelijke acties tegen de wao-plannen van het kabinet.

De bond verwacht namelijk dat de plannen ook gevolgen hebben voor de eigen regelingen bij ziekte en invaliditeit van het personeel in openbaar-vervoerbedrijven.

De FNV-bond stelt zich voor dat het spoorwegpersoneel op Prinsjesdag het werk onderbreekt om de Troonrede te beluisteren. Elke regio moet dan bepalen wanneer de treinen weer gaan rijden.

Op 26 september wordt, als het aan de bond ligt, tijdens de ochtendspits gestaakt. Tijdens de grote demonstratie van de vakbeweging op 5 oktober is juist een ongestoorde treinenloop nodig, vindt de Vervoersbond FNV. Maar „de schade" haalt de bond op 7 oktober weer in, met een staking van een hele dag. Aan actieplannen voor het streekvervoer wordt nog gewerkt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.