+ Meer informatie

ffBtiskinderen slenteren tussen de middag vaak op straat**

2 minuten leestijd

Iedere dag r^dt de schoolbus de vaste route. Al om acht uur staan de jieersten" op straat te wachten. En dan nog: komen ze te laat op school. Jammer voor die kinderen, ze moeten al vroeg buiten in de kou wachten, kunnen dus thuis niet meer spelen en ook niet op het^ schoolplein zoals hun andere medescholieren;

Dat is een reden waarom veel ouderparen hun kinderen wèl naar een school met de Bybel, maar niet naar een „eigen,' school sturen. Wij z^n nu op bezoek b^j ouders die niet zo heel Jong: meer zyn en de meeste kinderen al van de school hebben. „Ja, w^ vinden het eenhele opgave om onze kinderen, vooral als ze nog: zo Jong: zyn, de hele dag het huis uit te sturen.

Een kind is nu eenmaal een kind. Het behoeft huiselijke liefde en moet ook de gelegenheid hebben om te spelen. En als we eraan denken wat deze kinderen tussen de middag uitvoeren, als ze hun brood ophebben Dan moeten ze , meestal „bulten spelen", maar het komt erop neer dat ze het dorp eens gaan verkennen. En met zo'n stel kan daar nooit veel goeds van' komen. Al onze andere kinderen ï^n al op de „gewone" school met de B^bel geweest en wy willen het de laatste twee niet aandoen om ze weg te halen van hun vriendjes om ze de hele dag van huls te doen. ' Bovendien is het ook zo dat er op de „eie:en" school hier een gebrek is aaji „eigen" onderw^zers. Overal wil men een school van de kerk oprichten, en dat is natuuriyk een nobel streven, maar dan moet men ook zorgen voor eigen leerkrachten.

Als men dat niet kan realiseren is het resultaat óf er worden onderw^zers aangetrokken van diverse kerken, die we ook op andere christeiyke scholen kunnen vinden, óf men plaatst gepensioneerde onderwyzeressen voor de klas. Als we. dan denken aan de moderne leermiddelen in de onderwyswereld, en aan de steeds wisselende onderwastechnieken, lykt dat laatste ons geen vooruitgang wat betreft de ontwiiikellng van het kind... ^ De schoolbus kan in deze tyd een uitkomst zyn om onze kinderen niet los , te laten in de wereld, maar dan alleen 1 als er geen andere mogeiykheid is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.