+ Meer informatie

Rotterdamse graanmarkt

2 minuten leestijd

ROTTERDAM — Kopers blijven zich beperken tot disponibele aankopen en de veehouders voeren momenteel ook gericht en mondjesmaat. Men vindt het huidige prijsniveau te hoog en zo lopen de omzetten bij mengvoederindustrie en handel flink wat terug.

(Overzicht fa. A. Makkreel)

In de financiële wereld lopen de zaken heel anders. De US dollar erg vast; daarentegen niet, zodat de dollar en Chicago de zaak goed in evenwicht hielden.

Amerikaanse maalmais werd tot onveranderde prijzen geoffreerd. Regelmatig werden er wel zaken in Frans mais en brisure mais afgesloten. Gerst, haver en tarwe noteerden hetzelfde als vorige week met enkele consumptietransacties.

Op de veekoekenmarkt was de stemming al niet anders. Men koopt wat er nodig is. Er is een apathische stemming ontstaan. De resultaten in het binnenen buitenland zijn in de veredelingssector niet best. Men verwacht echter binnenkort toch wel weer een lichte opleving, en in dat licht bezien houdt de burger toch wel moed.

Cocosschilfers uit loco positie is tov. boten bijzonder geschikt te koop. Op aflading zijn de prijzen wat duurder geworden door de dollar. Cocosschrootpellets zijn in verhouding niet ongeschikt te koop. Lijnschilfers blijven aan de dure kant en uit de tweede hand dringt men ook niet. Op aflading moeten forse premies betaald worden. Lijnschrootpellets op termijn zijn er weinig.

Maisgluten waren fors lager. Er werd aan de lopende band aangediend en uit lossende boten was het dringen geblazen. De prijsstelling laat zich dan ook gemakkelijk raden. Dit werkte ook door op afladingen.

Palmpitschilfers en raapschroot waren produkten die met kleinere hoeveelheden van de hand gingen.

Soyaschroot is er voldoende van Hollandse fabrieken te koop eii men beperkte zich tot dit produkt en wat aangekomen USA soyaschroot. Op aflading en levering liet men het nagenoeg geheel afweten.

Molenafvallen en vooral tarwegries was ruimer te koop. Er zijn enkele boten met wheatmidling en Plata poUardpellets. De prijzen zijn daardoor lager gelopen en dit had direct invloed op de prijzen van het Hollandse produkt. ningen die de prijs direct met een anderhalve gulden drukte. Juni leveringen waren hierdoor ook in de misère gekomen. De veel lagere prijzen deden de handel op wintermaanden geheel stoppen.

Luzemepellets en grasbrokjes zijn er weer voldoende van Hollandse drogerijen, wat de prijzen drukte. Ook van Franse origine is er redelijk voldoende aanvoer.

Pulp lag geheel verlaten met wat tweedehands partijen die de markt geen goed deden. Franse en Duitse brokjes op auto en in schuit waren soms niet weg te branden. Op campagne deed de tweede hand veel water in de wijn. Citruspellets en USA pulppellets uit boten gingen voor zeer lage prijzen weg. Op aflading daalden de noteringen fors.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.