+ Meer informatie

RECENSIE

1 minuut leestijd

W. Verboom en P.J. Vergunst (red.), Catechismus.nu. De Heidelberger voor vandaag. Uitg. Boekencentrum, Zoetermeer 2013, 167 blz., € 15,90.

Wat is de kracht van het ons zo bekende belijdenisgeschrift? Hoe verhoudt de catechismus zich tot de geloofsbeleving van vandaag? Dit boek gaat het gesprek daarover aan, aan de hand van tien geloofskernen die uit de H.C. gedestilleerd zijn, o.a. over de troost als het dragende motief, het werk van de Heilige Geest in de H.C., het zelfbeeld van de christen, de kerk en het onderwijs in Gods geboden. Ter afwisseling zijn interviews en columns opgenomen. Een nuttig en leerzaam boek. Voor predikanten zijn er stimulansen in te vinden met het oog op de prediking uit de H.C. En in het algemeen: elke ambtsdrager ontvangt door zo’n boek een opfrisser over wat gereformeerd is en de relevantie daarvan voor onze tijd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.