+ Meer informatie

BEKEND JOURNAIIST GOOS KAMPHUIS OVERLEDEN

2 minuten leestijd

Na een ziekte van enkele weken is zaterdag in het St. Jansziekenhuis te Laren overleden Goos Kamphuis te Eemnes, sinds 1953 aan de NCRV-radio verbonden. De heer Kamphuis bereikte de leeftijd van 46 jaar. Hij laat een vrouw en twee kinderen achter.
Na een journalistieke loopbaan bij de bladen van het Rotterdammer Kwartet als reporter van de toenmalige Radio-krant.
Op 1 november 1966 werd hij chefreporter en op 1 oktober 1968 werd hij benoemd bij de afdeling gesproken woord als chef van de categorale programma's. In deze functie had hij de eind-redactie van programma's zoals „Onder de hoogtezon". „Podium voor de vrouw" en „Plein Publiek".
Hij werkte ook intensief mee aan kerkelijke rubrieken als „Wijd als de wereld" en „De kerk vandaag". Samen met dr. Okke Jager maakte hij vorig jaar de radio-serie „De Bijbel maakt nieuwsgierig", waarin bijbelse kernbegrippen voor de luisteraars werden doorgelicht.
Zijn laatste produktie was een bijdrage aan de rubriek „In gesprek met...", waarin hij een interview had met de politious P. Jongeling (GPV). Hij was ook betrokken bij de voorbereidingen van de komende grote actie voor het Koningin Wilhelmina Fonds.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.