+ Meer informatie

Bijbels in O.-Europa sinds 1945

1 minuut leestijd

KESTON - Het bekende instituut van de Anglikaansè ds. Michael Bourdeaux, „Centrum voor de studie van godsdienst en communisme" aan Keston College in Kent geeft een interessant documentatieblad uit over de kerk boven- en vooral ook ondergronds in Oost-Europa.

Van dat tijdschrift ,,Religion in communist lands" verschijnen van tijd tot tijd ook speciale aanvullende nummers. Paper nr. 3 was gewijd aan „Bibles in Eastern Europe since 1945", geschreven door Walter Sawa tsky.


In deze brochure van achttien pagina's wordt een summier, maar toch tamelijk veelomvattend, overzicht gegeven wat in de diverse landen van Oost-Europa sinds de oorlog op het terrein van de bijbelverspreiding mogelijk was en ook gebeurd is.


Het instituut van Bourdeaux - dat geen Oost-Europa-zending bedrijft, maar uitsluitend een brede voorlichtende taak wil hebben - heeft in de wereld van de Oost-Europa-documentatie een goede naam, die ook met deze publicatie weer wordt hoog gehouden.


Serieus geïnteresseerden in deze materie kunnen zich rechtstreeks wenden tot „Religion in communist lands", Keston College, Heathfietd Road, Keston, Kent (Groot-Brittannië). Ook het Nederlands Bijbelgenootschap heeft de beschikking over een aantal overdrukken van deze brochure, die men mogelijk nog kan aanvragen bij postbus 620 te Haarlem. Nunspeet, B. Reinders te Hardinxveld-Giessendam.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.