+ Meer informatie

Twaalf jaar cel voor wurgen vrouw

2 minuten leestijd

ZWOLLE (ANP) - De officier van Justitie bij de rechtbank in Zwolle, mr. A. L. Speijers, heeft gisteren tegen de 19-jarige E. M. G. uit Almere een gevangenisstraf van twaalf jaar

G. wordt verdacht van het wurgen van een 77-jarige inwoonster uit Almere op 9 februari van dit jaar. Doel van de wurging zou zijn geweest herkenning te voorkomen. G. moet volgens rapportage van het Pieter Baancentrum in Utrecht verminderd toerekeningsvatbaar worden geacht.

De verdachte heeft in eerste instantie zowel tegenover de politie als tegenover de rechter-comraissaris bekend dat hij degene was die de vrouw met een touw wurgde. Volgens zijn zeer gedetailleerde verklaring was hij op weg om bij een school in Almere in te breken toen hij besloot bij de vrouw aan te bellen. Na door haar te zijn binnengelaten eiste hij geld. Hij doorzocht haar hele woning, vond 30 gulden en wurgde de vrouw in haar bed nadat zij met een mes op hem afgekomen zou zijn. Het touw werd nog een keer extra aangehaald toen de vrouw nog levenstekenen gaf. De bejaarde werd pas de volgende dag temidden van een enorme chaos in haar huis aangetroffen.

Tijdens het onderzoek in het Pieter Baancentrum is de verdachte opeens gaan ontkennen schuldig te zijn aan de doodslag. Tegenover de rechtbank verklaarde hij gisteren dat hij ten tijde van zijn bekentenissen ziek was geweest. Hij zou in de maartse kou in zijn cel slechts in een onderbroek gekleed zijn geweest. Doktersbezoek zou geweigerd zijn. Speijers rekende deze verklaring echter tot de „indianenverhalen". De officier is ervan overtuigd dat de vrouw „zomaar, om niet", om het leven is gebracht. Uitspraak op 13 augustus.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.