+ Meer informatie

Maartensdijk: bouwen in plan Molenkamp

Informatieavond voor omwonenden

1 minuut leestijd

MAARTENSDIJK — Het gemeentebestuur van Maartensdijk ontwikkelt momenteel plannen voor woningbouw op het huidige sportterrein aan het einde van de Prins Bernhardlaan in Maartensdijk. In verband hiermede zullen nieuwe sportvelden worden aangelegd aan de Terenriem, op een terrein tussen de begraafplaats en de Rijksweg.

Op een deze week gehouden informatieavond voor omwonenden van het toekomstige bouwterrein presenteerde plannen. In het bouwplan is plaats voor ongeveer 140 woningen. Het plan is opgezet als een buurt, die stedebouwkundig gezien, een eigen gezicht zal krijgen en dus duidelijk te onderscheiden is van de andere nieuwbouwwijken, welke de afgelopen jaren zijn gerealiseerd. Anderzijds wordt wel een zekere aansluiting gezocht bij de ten zuiden van de Melkweg gelegen woningen uit de jaren zeventig. Met de aan de Noordzijde van het bouwplan gelegen bebouwing langs de Valklaan wordt geen relatie gezocht, doch een duidelijke afgrenzing met opgaande begroeiing nagestreefd. De situering van de bouwblokken brengt met zich mee dat de woningen enerzijds vrij dicht bij elkaar staan, anderzijds laat het vrij grote open ruimten vrij, be

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.