+ Meer informatie

Vijf doden door glad wegdek

1 minuut leestijd

BRIELLE - Glad wegdek heeft zaterdag in het district Dordrecht tot een hausse aan verkeersongelukken geleid. Volgens de rijkspolitie kwamen in de ochtend meer dan 24 meldingen van verkeersongevallen binnen. In totaal vijf mensen kwamen daarbij om het leven.

Vier mensen kwamen om het leven toen twee personenauto's op de Kanaalweg in Brielle op elkaar botsten. Eén van de auto's vloog na het ongeluk in brand. De twee inzittenden raakten bekneld en konden niet meer worden gered. De twee inzittenden van de andere auto overleefden het ongeluk ook niet.

Een strooiploeg ontdekte in Binnenmaas een over de kop gelsagen auto op het ijs van een sloot. De bestuurder bleek te zijn overleden. De man, een 44-jarige inwoner uit Puttershoek, verloor waarschijnlijk door gladheid de controle over zijn voertuig en gleed van de weg af, aldus de rijkspolitie.

Volgens een woordvoerder van de Algemene Verkeersdienst heeft de rest van het land minder last gehad van glad wegdek, althans waar het de hoofdwegen betreft. „We hebben geen meldingen binnengekregen van oponthoud of ongelukken als gevolg van het weer", aldus een woordvoerder.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.