+ Meer informatie

Ds. Hegeman overleden

1 minuut leestijd

ERMELO — Dinsdag is in Krimpen aan den IJssel plotseling overleden ds. C. Hegeman, predikant van de Gereformeerde gemeente te Ermelo. Ds. Hegeman bezocht de begrafenis van ds. M. A. Mieras.

Nu wijlen ds. Hegeman werd geboren op 21 juli 1914. Na aanvankelijk godsdienstonderwijzer te zijn geweest in de Ned. Herv. Kerk werd hij toegelaten tot de Theologische school van de. Geref. Gemeenten. In 1947 kandidaat geworden .verbond hij zich in 1948 aan de Netherlands Reformed Congregation te Paterson (New Jersey, USA). In 1951 vertrok gij naar Sioux Center en in 1957 kwam hij terug naar Nederland om in Genemuiden de herdersstaf op te nemen. Vanaf 1961 diende ds. Hegeman voor de tweede maal Sioux Center om in 1966 naar Unionville (Canada) te gaan, Vanaf 1970 diende ds. Hegeman de Gereformeerde gemeente te Tholen, vanaf 1975 die te Veenendaal en vanaf 1978 de gemeente te Ermelo.

Ds. Hegeman publiceerde onder andere in de prekenserie „Uit den schat des Woords" en schreef diverse prekenbundels zoals „Paulus in de voetstappen van Christus", „De zeven kruiswoorden", „Heimwee naar Bethlehem". Ter gelegenheid van de troonswisseling in 1980 zag van hem een preek het licht „Een vorstelijk getuigenis tot eer van God". Ds. Hegeman was onder andere lid van het deputaatschap tot hulpverlening in bijzondere noden. Hij maakte deel uit van het bestuur van de Stichting Spaanse Evangelische Zending.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.