+ Meer informatie

Vinyl is opnieuw in de mode

2 minuten leestijd

Ze zijn weer terug in het Nederlandse interieur: linoleum en vinyl. De come-back van wat ook wel "vlakke vloerbedekking" wordt genoemd, zette een paar jaar geleden voorzichtig in en heeft binnen korte tijd voor een grote populariteit gezorgd. En terecht. Met zowel vinyl als linoleum kunt u niet alleen een fantastisch interieur met een heel eigen stijl en sfeer creëren, u heeft ook qua duurzaamheid een uitstekende vloerbedekking te pakken.

Duurzaam
Hoewel vinyl en linoleum twee heel verschillende produkten zijn, hebben ze toch meen: de duurzaamheid, het eenvoudige onderhoud èn de vrijwel onbegrensde mogelijkheden op het gebied van kleur, dessinering, uitvoering en compositie. Het verschil tussen de twee zit 'm vooral in de eigenschappen van de vloerbedekking in kwestie. Vinyl is opgebouwd uit een soepele, enigszins verende —duscomfortabeleschuimlaag, die afgedekt is met een duurzame slijtlaag. Vinyl is per meter leverbaar, in breedten van twee, drie of vier meter. En omdat het vrij zacht en soepel is, kan ook de handige doe-het-zelver ermee aan de slag. Anders ligt dit bij het vrijwel onverwoestbare linoleum. Linoleum is aanmerkelijk stugger en vereist bij het leggen een flinke portie vakmanschap èn speciaal gereedschap. Linoleum is voor liefhebbers, met name voor diegenen die houden van puur natuur, want linoleum wordt van natuurlijke grondstoffen gemaakt, zoals houtmeel, kurk en hars. Het is niet echt goedkoop. Maar als het eenmaal vakkundig en op een goede, vlakke ondergrond is gelegd, heeft u er tot in lengte vanjaren een uiterst duurzame en nagenoeg onderhoudsvrije vloer aan. Het laatste geldt ook voor vinyl, mitsu voor een kwalitatief goede soort kiest. Vinyl wordt in meer kwaliteiten, met dikke en dunne schuimen toplagen, en in verschillende prijsklassen op de markt gebracht. Uw woninginrichter weet er alles van.

Tegelprints
Linoleum en vinyl danken hun grote populariteit niet alleen aan hun duurzaamheid, maar ook aan hun decoratieve eigenschappen. U kunt bij vinyl uit ontelbare kleuren en dessins ("effecten") kiezen. Bij voorbeeld tegeleffecten, de laatste jaren veel gevraagd De laatste tijd zijn echter abstracte en grafische effecten in opmars. Maar ook de interesse voor effen of nagenoeg unikleurig vinyl stijgt de laat ste jaren tot on gekende hoogte.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.