+ Meer informatie

„Vitatron" nog niet optimistisch

1 minuut leestijd

>1EBEN — Bij Vitatron (fabrikant I o.m. hartstimulatoren en laboratomapparatuur) geeft de huidige econische situatie geen reden tot opti>me voor 1981. )e technologische ontwikkelingen de reorganisatiemaatregelen zullen concurrentiepositie van het bedrijf ir verwachting verbeteren, maar dit maar gedeeltelijk merkbaar zijn in !1. Toch vertrouwt de directie er in : jaarverslag op, dat het resultaat 80: verlies van ƒ 2,9 min tegen ƒ 3,9 tt winst in 1979) zal verbeteren. Het ;elopen jaar stonden de verkopen on• druk. De rentelasten namen toe, de zet daalde van ƒ 56,1 mhi tot ƒ 54,7 n. De omzet van de medische divisie, ! verlies leed, steeg door hogere verpen van pacemakers en een verbeid assortiment met 4 pet. Gepland s 10-15 pet. De stagnatie was een geg van bestedingsbeperkingen door londheidsorganisaties. Daardoor ;rpen Amerikaanse bedrijven zich t bijzonder lage prijzen op de Euroie markt. Daardoor moest Vitatron winstmarges inkrimpen. Het bedrijf tent erop in 1982 een nieuwe paceiker op de markt te kunnen brengen, arbij gebruik gemaakt wordt van croprocessors. /erscherpte concurrentie en langere ;rheidsbestedingen in West-Europa len de omzet van de wetenschappele divisie met 30 pet dalen, wat een izienlijk verlies veroorzaakte.

^ LCNINSEN aEZONDHCIDSZaRcI

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.