+ Meer informatie

Themadag over Joden-Nadere Reformatie

1 minuut leestijd

ROTTERDAM — De redactie van het „documentatieblad Nadere Reformatie" en Lindenberg's Boekhandel organiseren op 23 mei de themadag „De Nadere Reformatie en de Joden".

De bijeenkomst wordt gehouden in het Streekcentrum voor vorming en onderwijs. Slaak 45, Rotterdam en begint om tien uur.

In het ochtendprogramma spreekt mevr. drs. E. G. E. van der Wall te Warmond over „Christenen en Joden in de 17e-eeuwse Nederlanden" en dr. T. Brienen te Kampen in een algemene dogma-historische verkenning over ,,De Joden in de visie van de Nadere Reformatie".

De visie op de Joden in de Nadere Reformatie tijdens het eerste kwart van de 17e eeuw zal 's middags door drs. W. J. op 't Hof te Ouddorp belicht worden. De visie op de Joden bij Jacobus Koelman wordt door C. J. Meeuse te Ridderkerk ingeleid. Ds. J. v.d. Haar te Houten spreekt over „De visie op de Joden bij Henricus Groenewegen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.