+ Meer informatie

Tresoor

2 minuten leestijd

Het volgende naar aanleiding van "Boekenschap" 23 september '91: Alvorens ik aan het boek "de Tresoor" durfde beginnen, heb ik stapels oude boeken doorgewerkt, musea bezocht en talvan deskundigen op het gebied van huizenbouw, schoeisel, kleding, huisgerief enz. enz. geraadpleegd, want het ligt niet in mijn aard om in een boek, waarin ik wil laten zien hoe het toeging in de 16e eeuw, „maar wat aan te flodderen". Integendeel: ik mag met pen en/of penseel graag de waarheid vertellen.

Uw beschuldiging dat ik me bezondig aan „zelfbedachte uitleg" is ongegrond en ik sta ervan te kijken dat u de tekst van het „magher verken, ghepresen 18 £" „verzonnen flauwekul" vindt die „taalkundig niet deugt" noch „als 16e-eeuws Nederlands, noch als pseudo-Bevelands". Die tekst, genomen uit een inboedellijst, kan ik u zo laten zien, daarin is niets „verzonnen" of veranderd.

Een „misser" noemt u dat stukje in mijn boek. „Wie iets in de openbaarheid geeft, moet beseffen dat iets in het openbaar gewogen wordt" (RD 13-9-91). Ik ken uw werken; u weegt graag, maar doe 't eerlijk en met kennis van zaken. In uw verlangen om wat niet door de (uw) beugel kan meteen een flinke lel te geven, slaat u hier en daar de plank mis... Rien Poortvliet Den Blieklaan 77

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.