+ Meer informatie

Halfjaarwinst Van der Giessen 50 pet. lager

1 minuut leestijd

KRIMPEN A/D IJSSEL - Van der Giessen-de Noord (scheepsbouw) heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een nettowinst geboekt van ƒ 136.000. In dezelfde periode vorig jaar was dat ƒ 270.000.

Het bedrijfsresultaat daalde van ƒ 185.000 naar ƒ 24.000. De directie verwacht behoudens bijzondere omstandigheden dat het jaarresultaat op het niveau zal liggen van het eerste halfjaar.

In de halfjaarresultaten is volgens de onderneming rekening gehouden met de winstafdracht die voortvloeit uit de regeling die in het kader van de financiële herstructurering van de vennootschap is overeengekomen. . In tegenstelling tot voortgaande jaren heeft de divisie marinebouw in het eerste halfjaar geen bijdrage geleverd aan het resultaat. President-directeur D. van Dort laat gevraagd naar de oorzaak weten, dat in 1989 nog de oplevering van mijnenjagers bij de resultaten was begrepen.

In het eerste tijdvak van 1990 heeft de scheepsbouwonderneming drie civiele schepen opgeleverd. Door de orderontvangsten van de civiele scheepsbouw bleef de orderportefeuille op het niveau van eind 1989 (ƒ300 miljoen).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.