+ Meer informatie

Problemen rond koop Lutherse kerken in Polen

1 minuut leestijd

WARSCHAU — De Lutherse Kerk in Polen heeft acht kerkgebouwen in het noordoosten van het land verkocht aan de Rooms-Katholieke Kerk.

Beide kerken hopen dat de transactie een positief effect zal hebben op de sinds jaren durende spanningen als gevolg van de bezetting van Lutherse kerkgebouwen door Rooms-Katholieken. Kort na de verkoop hebben zij echter de Lutherse Kerk in Ukta, eveneens in het noordoosten, bezet.

Veel Duitstalige Lutheranen hebben in de jaren zestig en zeventig Polen geruild voor West-Duitsland. De Lutherse kerken worden als gevolg daarvan slechts zelden gebruikt.

De Rooms-Katholieke kerk zal voor 1984 een bedrag van 20 miljoen zloty (ruim 1,5 miljoen gulden) overmaken aan de Lutherse Kerk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.