+ Meer informatie

Jaar uit

CULEMBORG Industrieweg 23 03450-21215 Rotterdam wil over drie jaar regiobestuur

1 minuut leestijd

ROTTERDAM - In de regio Rijnmond moet in principe per I januari 1995 een regionaal bestuursorgaan worden ingesteld. Dit moet alle provinciale bevoegdheden krijgen en sommige bevoegdheden van Rijk en gemeenten. Dat verklaarde gisteren de voltallige gemeenteraad van Rotterdam door een motie van deze strekking aan te nemen. De motie was ingediend door de fractievoorzitters van alle partijen.

De raad debatteerde over de discussienota van het dagelijks bestuur van het Overlegorgaan Rijnmondgemeenten (ÖOR), "De bestuurlijke organisatie in de regio Rotterdam". Het Rijk heeft het grote belang en de bijzondere positie benadrukt van de

jM9<
^^/seShilmeub^ Mainports Rotterdam en Amsterdam. Het OOR en de Rotterdamse raad zijn van mening dat voor de oplossing van een aantal voor deze gebieden specifieke problemen een krachtige regionale bestuurlijke aanpak vereist

Volgens de motie moet het lokale bestuur zijn vitaliteit, herkenbaarheid en evidente belang behouden, maar zouden haven, luchthaven en andere grote industriële concentraties onder het regionale bestuur moeten vallen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.