+ Meer informatie

Waddinxveense PvdA sluit rijen

1 minuut leestijd

WADDINXVEEN - De Waddinxveense PvdA-fractievoorzitfer mevrouw B. Vermeij blijft lid van de PvdA, nu ook haar fractiegenoten definitief hebben aangekondigd het lidmaatschap niet op te zeggen. Dat gebeurde gisteravond na een rumoerige ledenvergadering, waarin aan het eind een resolutie werd vastgesteld, dat „ook PvdA-fractieleden recht van meningsuiting hebben". Voorlopig heeft de PvdA Waddinxveen evenwel nog geen bestuur.

De bijzondere ledenvergadering, uitgeroepen nadat vier van de vijf fractieleden te kennen hadden gegeven geen PvdA-lid meer te willen blijven, werd voorgezeten door het enige trouwe fractielid Ch. A. A. Wijnen. Hij deelde mee dat van het oorspronkelijk zeven man tellende bestuur er nog maar één overgebleven is, zij het dat niet ieder vanwege wao-perikelen heeft opgezegd.

In een verklaring verweet de nu ex-secretaris H. ten Zijthoff de PvdA „kiezersbedrog, waarbij het politiek fatsoen wordt overschreden". Ook fractiewoordvoeder M. Kraaijestein laakte de PvdA-houding tegenover de wao- en Ziektewetplannen. „Het is een klap in het gezicht van de voorgangers van zowel PvdA als SDAP. Vier van ons zouden bedankt hebben als we geen fractielid waren geweest", aldus Kraaijestein. Na een uitvoerige discussie stemde de vergadering toch in met een resolutie die de individuele leden enige vrijheid laat.

Fractievoorzitter mevrouw A. Vermeij zei blij te zijn met het unanieme vertrouwen in de fractie, maar moeite te hebben met het woord "evenwichtig" in de resolutie. „Ik heb ook het recht onevenwichtig op de wao-plannen te reageren", aldus de Waddinxveense fractievoorzitter.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.