+ Meer informatie

Heroïnelijn BangkokAmsterdam opgerold

Twaalf personen aangehouden

2 minuten leestijd

AMSTERDAM — Politiekorpsen in Amsterdam, Hilversum, Bussum, Laren en op Schiphol hebben deze week een heroïnelijn tussen de Thailandse hoofdstad Bangkok en Amsterdam opgerold.

Twaalf personen, onder wie zeven illegaal in Nederland verblijvende Chinezen, zijn in verband met deze zaak aangehouden en inmiddels voorgeleid aan de Officier van justitie in Amsterdam.

Volgens de Amsterdamse politie zijn langs de heroïnelijn grote hoeveelheden heroïne vervoerd. Vijf transporten o.a. via Madrid, Parijs en Brussel, zijn onderschept. Bij deze transporten ging het om in totaal zestig kilo heroïne.

Organisator van de heroïnelijn was de 32-jarige uit Hong Kong afkomstige Chinees L. M. S. Deze is 20 april jl. in Bangkok aangehouden. Voor de ontvangst en verkoop van de heroïne in Amsterdam zorgde een 29-jarige Chinese restauranthouder uit Haarlem, S. F. W., bijgenaamd ,,Bleekgezicht" of ook wel „Robert" aldus de politie. „Bleekgezicht" werd geassisteerd door twee restauranthouders tiit het Noordhollandse Schoorl, te weten de Chinezen C. H. K. Y. (25) bijgenaamd „Sailo" en de 27-jarige C. F. C. luisterend naar de bijnaam „AfFai". De over het algemeen jonge koeriers op de heroïnelijn werden gerecruteerd door twee mannen uit Laren en Bussum, respectievelijk de 30-jarige T. A. C. en de 29-jarige R.

Onderschept

De volgende vijf transporten werden onderschept. Op 15 oktober vorig jaar in Madrid 21 kg heroïne. Daarbij werden twee koeriers (21 en 25 jaar oud en beiden uit Amsterdam) aangehouden. Op 26 december vorig jaar werd 14 kg onderschept in Parijs. Ook in dit geval werden de twee koeriers aangehouden; Het ging om de 34-jarige R. H. D. en de 26-jarige mevrouw W. G. van D., beiden uit Hilversum. Op 29 januari van dit jaar onderschepte de Griekse politie in Athene 18 kg heroïne. Aangehouden werden twee jonge Amsterdammers de 19-jarige S. B. van D en K.S (21). Op 8 april jl. mislukte een transport in Bangkok. De koeriers, R. van de K. (18) uit Bussum en de 21-jarige P. K. uit Hilversum, werden gearresteerd.

Opgerold

De ontdekking van het transport van zeven kg heroïne via Brussel, vijf dagen geleden, stelde de recherchediensten van genoemde politiekorpsen tenslotte in staat de heroïnelijn geheel op te rollen. In Brussel werden als koeriers aangehouden de 29-jarige Amsterdammer H. J. H. en de 36-jarige Fran?aise F. C. L. L.

De drie Chinezen „Bleekgezicht", „Af-Fai" en „Sailo" zijn deze week gearresteerd in een woning in de Amsterdamse pijp. In die woning trof de Amsterdamse recherche nog vijf illegaal in ons land verblijvende Chinezen aan. Deze hadden (nog niet net veel met de heroïnetransporten uit Bangkok te maken, aldus de politie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.