+ Meer informatie

Ds. P. den Butter voorzitter van "De Bijbel in elk Huis"

1 minuut leestijd

MAASSLUIS - Ds. P. den Butter, christelijk gereformeerd predikant in Driebergen, wordt voorzitter van de stichting "De Bijbel in elk Huls", een interkerkelijke stichting die zich beijvert om overal ter wereld in elk huis een Bijbel te brengen. Ds. Den Butter is de opvolger van ds. C. Oorschot, hervormd predikant In Wagenlngen.

In de kwartaalbrief van de Stichting, die vandaag verscheen, deelt de aftredende voorzitter namens alle bestuursleden „met grote vreugde mee" dat ds. Den Butter voorzitter wordt en hij weer 'gewoon' bestuurslid kan worden.

Het bestuur van de stichting wordt gevormd door leden van de Nederlandse Hervormde Kerk, de Christelijke Gereformeerde Kerken, de Nederlands Gereformeerde Kerken, de Oud Gereformeerde Gemeenten en de Gereformeerde Gemeenten.

Ds. Oorschot nam twee jaar geleden zitting in het bestuur en werd vrij snel voorzitter. Hij deed dat echter op voorwaarde dat deze functie slechts tijdelijk was, onder andere vanwege zijn beperkte internationale ervaring en contacten. Ds. Den Butter was eerder predikant in Canada.

Een van de speerpunten in het werk van de stichting is bijbelverspreiding in India. Ook werkt men aan een eenmalig project voor China.

Een tweedelige studiebijbel wordt samengesteld in samenwerking met dr. J. Chao, directeur van het Chinese Church Research Centre in Hongkong, en dr. C. Chao, algemeen secretaris van de Reformation Translation Fellowship op Taiwan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.