+ Meer informatie

Metaalbedrijven verliezen 125 arbeidsplaatsen

1 minuut leestijd

DRUNEN — Bij de metaalbedrijven Alcoa en Lips in Drunen moeten in totaal 125 banen verdwijnen. De directies hebben dat de vakbonden maandag meegedeeld.

Alcoa heeft een gezondmakingsplan opgesteld om het bedrijf uit de rode cijfers te halen. Hoofdpunten daarvan zijn verbetering van het machinepark en verbreding van het produktie-assortiment. Daarnaast zal worden gestopt met de verliesgevende activiteiten in de afdeling bouwprodukten en zullen de ondersteunende diensten worden samengevoegd. In totaal kost die'operatie ongeveer 75 banen. Bij Alcoa, dat zich bezighoudt met aluminiumprodukten werken bijna 800 mensen.

Bij het metaalbedrijf Lips kampen de afdelingen koperen buizen en verstelbare schroevenbedrijf met verliezen. De directie wil daarom proberen de kostprijs te verlagen door het aantal werknemers dat niet-direct bij de produktie betrokken is te beperken. Daardoor zouden veertig tot vijftig arbeidsplaatsen verloren gaan. Bij Lips zijn ruim duizend mensen in dienst. De vakbonden hebben afwachtend op de saneringsplannen van Alcoa en Lips gereageerd. Districtsbestuurder A: Verhoeven van de unie BLHP vindt dat de voorstellen beter moeten worden onderbouwd. Alle vakorganisaties zijn het er over eens dat gedwongen ontslagen zoveel mogelijk moeten worden voorkomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.