+ Meer informatie

TER OVERWEGING

1 minuut leestijd

Henk Binnendijk, De God van Abraham, Isaäk en Jakob. Bijbelstudies. Uitg. Kok Kampen 2004, 190 blz., € 14,90.

De van de EO-programma’s en presentaties bekende auteur is altijd geboeid geweest door wat in de bijbel geschreven wordt over de aartsvaders. Nu liggen deze bijbelstudies er. De inhoud wordt gekenmerkt door diepe eerbied en de oprechte wil het Woord van God door te geven aan wie het leest. Dat is ongetwijfeld het mooie en aantrekkelijke van het boek. Toch ben ik er niet onverdeeld enthousiast over. Het heilshistorische, dat we bijvoorbeeld vinden bij de uitleg van Gen. 12, had ik meer als een rode draad terug willen vinden; het ontbreekt bij de uitleg over Gen. 22 en 50, om maar iets te noemen, en dat begrijp ik niet. Zeker bij de titel die het boek draagt, mogen we verwachten dat de auteur een laag dieper graaft: hoe begint God hier al een weg te banen voor de Messias? Die vraag, opgeroepen door de bijbelwoorden, blijft niet altijd, maar toch meermalen liggen. U moet er dus iets anders bíj lezen, zonder dit ongelezen te laten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.