+ Meer informatie

Onrust

1 minuut leestijd

Een voorbeeld van hoe het niet moet, viel onlangs te lezen in het blad van de Protestants Christelijke Onderwijsvakorganisatie (PCO). „De Prins Bernhardschool in Kampen' had tegen de honderd leerlingen en moest er volgens de eerste door Wallage voorgestelde tabel inzake de schaalvergroting 159 hebben om te .kunnen blijven bestaan. Het bestuur liet zich overrompelen en ging over tot onderzoeken van een fusie. Ouders, schoolteam en medezeggenschapsraad stonden op hun achterste benen. Het mocht niet baten. De directeur nam na alle commotie contact om met de PCO om te horen wat nu uiteindelijk de opheffingsnorm voor Kampen was geworden. Dat bleek 110 te zijn. Het bestuur draaide daarop de fusie terug en besloot de school tot 1996 te vrijwaren van fusie. De onrust had echter te veel kapot gemaakt. De groeiende school kwam in een neerwaartse spiraal terecht. De verwachting was dat de school dit jaar uit zou komen op 103 leerlingen, het aantal is echter gedaald naar 98 en in augustus wordt waarschijnlijk gestart met ongeveer 80 leerlingen. De directeur stapt op, zijn ,; •, besluit hiertoe is door „de hele to^i n i^' stand" versneld".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.